Resum col·loqui: “Estem desbordats, què fem amb els nostres fills i filles?”

El passat divendres 6 d’octubre vam celebrar el col·loqui “Estem desbordats, què fem amb els nostres fills i filles?” a l’auditori del Centre Cultural Teresa Pàmies en motiu de la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample.

Des de l’any 1993 col·laborem amb l’Associació de Veïns i Veïnes (AVVEE), tradicionalment organitzant cinefòrums per celebrar la festa major del barri com activitat de sensibilització social de Cipais, enguany hem apostat per fer un canvi de format.

IMG-4104Carmen Collado, psicòloga de l’Equip Cipais, va presentar l’acte posant sobre la taula algunes qüestions que com són:  Acompanyar i criar els fills i filles és avui una missió impossible? Com orientar-nos enfront de la diversitat de teories i mètodes? Podem fer de les dificultats, noves oportunitats?

Posteriorment vam visualitzar la ponència de Carles Capdevila “Gestionando hijos”:

 

Fa uns mesos vam contactar amb ell per a convidar-lo al col·loqui, ja que ens semblava molt interessant la seva forma de viure la paternitat, però ens va comentar que ell no podria assistir donant-nos el vist-i-plau per reproduir la seva ponència. Així doncs aquest passi també va esdevenir un homenatge.

El vídeo va servir per posar sobre la taula algunes qüestions i obrir el col·loqui dinamitzat per Anna Gasull i Catherine Galaman, psicòlogues de l’Equip Cipais, comptant amb la participació d’Anna Manso, escriptora i guionista, autora del llibre La pitjor mare del món.

IMG-4114

Anna Manso va oferir una visió de la maternitat trencant amb la visió de perfecció que normalment es cerca o es té la pressió de complir, normalitzant així l’existència de la imperfecció a la parentalitat.

També es va parlar de la dificultat per combinar les vides personals-familiars-professionals i com els pares i mares viuen aquesta experiència com una aventura. A més a més, es va remarcar la necessitat de marcar límits als menors i  l’absència d’un mètode que funcioni per tothom o un manual que asseguri la bona criança.

IMG-4119Així doncs, totes aquestes reflexions van donar pas a les intervencions del públic, en un clima distès i proper,  sobre l’acompanyament de les famílies en risc de vulnerabilitat i com les situacions socials poden afectar en el desenvolupament dels menors, la criança en una època d’abundància i els valors que es transmeten,  la visió com a avis i àvies i aquelles afirmacions que es produeixen com per exemple “Jo quan sigui mare això no ho faré” o “Jo seré millor que la meva mare”.

L’acte es va concloure amb el recull de reflexions a mans d’Ester Fornells, pedagoga de l’Equip Clínic Cipais, entorn la qüestió “educar avui és missió impossible?”.

Iris Roch
Comunicació Equip Clínic Cipais


Volem agrair a l’AVVEE per comptar amb nosaltres un cop més pel programa d’activitats de la FM, al Centre Cívic Urgell per les instal·lacions, atenció i serveis, a l’Anna Manso per la seva predisposició, generositat i participació, a Ernest Llompart i Marina Llompart per la realització audiovisual, als membres de l’Equip Clínic Cipais que han organitzat l’acte: Ma del Carmen Collado, Catherina Galaman, Anna Gasull i Ester Fornells, així com a totes les persones assistents.

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange