Cipais participa en el “GRUP MOTOR de SALUT COMUNITÀRIA” de la Nova Esquerra de l’Eixample

En els darrers mesos al barri de la Nova Esquerra de l’Eixample com a resposta a la demanda d’incorporació de la visió comunitària a salut i serveis socials s’ha format un grup motor de Salut Comunitària en el qual participen representants dels EAP’s Via Roma i Comte Borrell, el CSS de la Nova Esquerra, el Districte de l’Eixample i l’Agència de Salut Pública de Barcelona. 
Els principals objectius d’aquest grup motor són:
– Fomentar el coneixement mutu i el treball en xarxa dels diversos agents de salut de la comunitat per a la promoció de la Salut al barri.
– Portar a terme un procés participatiu enfocat a la millora de la Salut i el benestar de les persones que viuen al barri a partir de:
  • Realització del diagnòstic de salut (moment actual)
  • Priorització de termes o necessitats sobre les quals actuar, tenint en compte els recursos i actius existents als barri.
  • Portar a terme accions i iniciatives conjuntes de promoció de la Salut.

De juny a setembre de 2016 és varen realitzar un conjunt d’entrevistes a informants clau amb la intenció de recollir de manera ordenada els principals problemes i potencialitats del barri de la Nova Esquerra de l’Eixample en termes de salut, posant atenció en els diversos sectors i franges de població (infants, joves, gent gran, dones…).

El Grup Motor s’ha reunit el 31 de gener i el passat 7 de març. En el moment actual es treballa en la realització del diagnòstic de salut i s’han incorporat nous agents per ampliar la visió inicial bàsicament tècnica.

Més endavant, des de la Taula es definirà un pla d’acció per concretar com abordar d’una manera comunitària les necessitats/prioritats detectades. Es portaran a terme accions i iniciatives conjuntes de promoció de la Salut.

Eduard Tapias. Equip Clínic CIPAIS
Psicòleg col. 2229. Psicoanalista.
Tornar a l'inici
Secured By miniOrange