Guillaume y los chicos, ¡a la mesa! Una película de Guillaume Gallienne

Guillaume B

SINOPSIS

La película es una historia autobiográfica centrada en la relación de Guillaume Gallienne con su madre. “El primer recuerdo que tengo de mi madre es de cuando tenía cuatro o cinco años: nos llamaba a mis dos hermanos y a mí a la mesa diciendo: “Niños, Guillaume, ¡a cenar!” y la última vez que hablé con ella por teléfono, colgó diciendo: “Cuídate, mi niña grande”. Y, bueno, entre estos dos momentos hubo un buen número de malentendidos.

Com a éssers parlants que som, estem contínuament sota els designis dels malentesos i de les situacions equívoques. La pel·lícula també mostra com hi ha “guions inconscients” escrits per altres (habitualment la família) que ens marquen i conformen, així com la possibilitat de reescriure el propi guió vital a partir d’un treball terapèutic o psicodrama (com és aquesta pel·lícula) fent un gir en el nostre text vital a vegades tan sols canviant una coma, un punt, posant o treien una conjunció de lloc….


Poder-se preguntar perquè la mare el distingeix de la resta dels seus germans amb el Guillaume “y” los chicos a la mesa… li permet fer un treball cap a la pròpia identitat i subjectivitat. En paraules de l’autorEse “y” me hizo creer que para seguir siendo único a los ojos de “mamá” sin ternura pero extraordinaria, para distinguirme de esa masa anónima a la que pertenecen los chicos, era importante que yo no fuera como ellos.

Com ell mateix diu: Esta película no dice “la” verdadsino mi verdadEs mi historia. La historia subjetiva de un actor a la búsqueda de las emociones que lo han ido formando.

Una experiència similar que els pacients tenen la possibilitat d’explorar fent un recorregut terapèutic i analític.

REFERÈNCIES

– “Una comedia sobre la diferencia; más que un ejercicio de terapia… “

– “Cada vez que oía la palabra `maricón’, yo me volvía: `¿Sííííí?'” Guillaume Gallienne, director, guionista y actor. Contra de La Vanguardia. 29/03/2014.
*Versió digital només disponibles per a subscriptors.

Gabriela Leibenger. Equip Clínic CIPAIS
Psicóloga Col. 12317. Psicoanalista

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange