“Una gossa en un descampat”: Dosis d’humor, d’amor i de mort…

L’obra de teatre “Una gossa en un descampat” està basada en una experiència actual viscuda per l’autora, en una posada en escena tant viva com terapèutica cada cop que es representa.

Escriure un text tan ric, així com fer ús de les Arts Escèniques, són formes privilegiades per posar pensament, paraules, recrear escenaris… per transformar allò que se’ns presenta com traumàtic en quelcom una mica més digerible.

Aquest text ajuda a cicatritzar ferides d’un moment vital tan crític com és la mort perinatal d’un fill. És un text que emociona, fa pensar, fa estar, en una realitat complexa i diversa. Està molt present la idea de procés, els tempos d’elaboració necessaris per integrar les experiències i prendre decisions.

Parla de les expectatives de futur d’una parella, de la paradoxal però inevitable dualitat entre la vida i la mort, del sentiment de culpa que tan sovint ens acompanya, del vincle maternofilial i també de la funció diferenciadora del pare/parella…

Parla d’una experiència vital que moltes dones (i parelles) han viscut i se’n parla poc: sobretot per desconeixement i per por de l’entorn a no saber-ne parlar. Aquest fet genera molta incomprensió i soledat per part de qui ho pateix.

El possible trànsit per poder fer un dol sense complicacions, només serà factible gràcies a la conjunció entre un fort DESIG personal per la vida, donar-se el TEMPS que calgui per poder anar-se fent les preguntes necessàries, un bon ACOMPANYAMENT de persones estimades, un bon EQUIP de professionals i… una bona dosi de CREATIVITAT per fer front a les adversitats de la vida amb una mica més de saber que abans d’aquesta.

Laura Peiró. Equip Clínic CIPAIS
Psicòloga col. 11822

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange