L’experiència “Collage” a la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample 2021

El passat 2 d’octubre, CIPAIS va participar en un acte de la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample.

Vam triar una activitat que fos apte per totes les edats, i que posés la creativitat en un lloc central. Per què sabem que qualsevol forma d’expressió artística és també font de benestar i salut.

La possibilitat de fer vincle social en temps de pandèmia ha quedat reduïda, en tots els sectors de la societat. I la possibilitat d’expressar i canalitzar els seus efectes també.

Per això, davant la situació sobrevinguda i més enllà d’aquesta, vam crear un collage col·lectiu que partia de creacions individuals, subjectives, sobre què ha estat rellevant en aquest temps de crisi: malestars i pors, aprenentatges, desitjos, vivències…

Interessant el treball amb la tècnica de collage, en tant que partia d’imatges i paraules/frases, que cada participant va anar seleccionant, retallant i resignificant en funció del que desitjava comunicar.

Us deixem aquí alguns enunciats de l’experiència viscuda:

Fue una manera creativa de expresar lo que sientes. En mi caso, me ayudó a darle las gracias a nuestros mayores y a todas esas personas que de una u otra forma, estuvieron en primera línea…”

“ Participar en esta actividad me motivó mucho, hizo que pudiera expresar lo que he sentido y como he llevado la pandemia”

“ Fue como recuperar algo del juego de mi infancia, esa parte que vamos perdiendo”

“Vaig trigar en treure coses però al final vaig quedar satisfeta amb el que vaig crear: em va sortir la meva infantesa”

“Va ser una molt bona experiència emocional, envoltada de gent encantadora”

Properament farem una exposició temporal de les produccions realitzades que podreu gaudir a a la sala d’espera de CIPAIS.

Laura Peiró i Aguarón
Psicòloga General Sanitària  Col. 11822 i Psicoanalista
Equip Clínic Cipais

Aquesta activitat forma part dels programes comunitaris de la nostra entitat i es realitza amb la col·laboració de l'Associació de Veïns i Veïnes de l'Esquerra de l'Eixample, el Districte de l'Eixample de l'Ajuntament de Barcelona, el Dept. de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i la Fundació "La Caixa).
Tornar a l'inici
Secured By miniOrange