Finalitza el Grup de Suport Emocional a persones en situació d’Adversitat arran de la crisi sanitària

Del 28 d’abril al 14 de juliol d’enguany s’ha dut a terme un grup setmanal al CAP Roger de Flor, en col·laboració amb CIPAIS. Han participat 8 usuaris, 4 dones i 4 homes, d’edats compreses entre 25 i 60 anys.

Les professionals que han participat són les treballadores socials del CAP Olalla Montón, Lara Álvarez i Gemma Miró, i la psicòloga Laura Peiró de CIPAIS.

Aquest grup va ser dissenyat per incloure persones que estiguessin passant per una situació adversa arran de la crisi sanitària produïda pel Covid 19. 

El format presencial en temps actuals ha estat tot un repte, alhora que una il·lusió poder retrobar-nos mantenint totes les mesures de seguretat necessàries.

Hem observat com ha augmentat el malestar en persones que es troben davant la pèrdua total o parcial de treball, la manca de xarxa social i aïllament i soledat conseqüents, dificultats d’inserció de persones nouvingudes,  endarreriment en l’atenció a especialitats mèdiques, així com patiment emocional davant les exigències de canvi i adaptació que ens ha imposat la crisi.

L’espai ha estat un continent on dipositar angoixes i preocupacions de cadascú, cercant recursos i solucions factibles, lluny d’ideals poc realistes.

S’ha emfatitzat la capacitat de resiliència dels seus integrants i el desig com motor que obre camí a seguir construint un projecte vital sense caure en la desesperança.

Alguns enunciats dels participants al grup que exemplifiquen el seu pas per l’experiència són:

“Aquest espai ha estat un lloc on reunir-se i compartir, en una època on és tant difícil compartir”

“Tots hem tingut un espai en aquest grup, expressant-nos sense sentir-nos jutjats”

“És important escoltar i tolerar les diferents maneres de fer i pensar dels altres”

“Malgrat les adversitats de cadascú, s’ha sabut treure la part positiva de moltes de les vivències”

En col·laboració amb el Pla Comunitari de Sagrada Família, s’ha ofert la possibilitat que continuïn amb la tasca endegada i puguin formar part d’una formació per la dinamització de Grups d’Ajuda Mútua pel benestar emocional del barri.

L’experiència duta a terme ha estat seleccionada pel proper Congrés de la SEMFYC d’octubre de 2021.

Laura Peiró i Aguarón
Psicòloga General Sanitària  Col. 11822
Equip Clínic Cipais

Aquesta activitat s'ha realitzat amb la col·laboració del Departament de Drets Social de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange