Inici de les sessions “Espai conversa amb famílies d’infants entre 0 i 6 anys”

Durant els mesos d’octubre i novembre, es realitzen les sessions de l’“Espai de conversa amb famílies d’infants entre 0 i 6 anys”.
Aquestes seran un total de 6 trobades en què es comptarà amb la participació de professionals psicòlogues i psicoanalistes especialitzades en la petita infància de Cipais: Anna Gasull, Catherine Galaman i M.Carmen Collado.

Es tracta d’un espai de conversa en format grupal, en el qual es fomenta la participació activa com a mitjà per compartir inquietuds, experiències i dubtes sobre la criança. L’objectiu és oferir un espai on les famílies puguin expressar-se lliurement i reflexionar sobre les seves preocupacions relacionades amb la cura i educació dels fills i filles.

Les sessions estan adreçades a famílies que desitgen parlar sobre les seves experiències amb la criança, abordant qüestions comunes com ara els límits i les dificultats del dia a dia. En aquesta edició hi participen 7 persones, 6 dones i 1 home.

Alguns dels interrogants que han sorgit dins l’espai han estat: 

Què significa ser mare? 

És possible ser mare i dona a la vegada? 

Què vol dir ser pare?

També es parla de l’angoixa que moltes mares experimenten al sentir-se atrapades entre el rol de mare, dona i professional, especialment en relació amb l’educació dels fills.

Una altra qüestió que sorgeix serà la tensió entre la “criança respectuosa”, que sovint genera dubtes entre els pares sobre com establir límits sense perdre l’afecte i el respecte dels fills. La por de ser massa autoritaris pot portar a la sensació de no poder exercir l’autoritat amb confiança.

Les famílies també expressen les seves preocupacions sobre els temors a “traumatitzar” els fills i filles, i el sentiment d’estranyesa quan es senten esgotats o insatisfets, fins i tot quan intenten ser millors pares o mares.

Finalment, es posa sobre la taula l’excés d’informació i consells sobre com ser “bones” mares i pares, que en lloc de proporcionar orientació, sovint acaba creant confusió i desconcert entre els participants.

Aquesta activitat es realitza amb la col·laboració del Dept. de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

He llegit i accepto la política de privacitat per aquest lloc web.

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange