Inicia el Grup de familiars de de fillxs amb malaties neuropsiquiàtriques i d’altres malaties generadores de diversitat funcional

El dilluns 20 de maig de 17h a 18:30 al C/Llull 163, donarà inici el Grup de familiars de fillxs amb malalties neuropsiquiàtriques i d’altres malalties generadores de diversitat funcional que organitzem conjuntament amb la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral. Tindrà una duració de cinc sessions.

Les malalties neuropsiquiàtriques constitueixen un grup molt heterogeni constituït per processos que inclouen problemes neurològics i psiquiàtrics com passa, per citar-ne alguns, en la síndrome del cromosoma X fràgil, la trisomia 21, l’esclerosi tuberosa, la síndrome de La Tourette, la paràlisi cerebral infantil, la malaltia d’Asperger, l’autisme o la síndrome de Rett.

A vegades, els esmentats problemes són provocats pel caràcter excepcional de les patologies, considerades sovint com malalties rares per la seva escassa prevalença. A més a més, es tracta d’afeccions que causen importants limitacions psíquiques i físiques alhora que provoquen o poden provocar greus alteracions del comportament així com intensos patiments en les famílies.

Sovint es constata l’absència d’un professional de referència que pugui orientar i assessorar les famílies i pacients, circumstància que provoca una considerable desorientació i també manca de perspectives de cara al futur d’aquells infants i adolescents. Aquest malestar es veu incrementat per l’existència d’un buit assistencial, ja que no existeixen dispositius que abordin el problema d’una manera integral i integrada.

Els grups psicoeducatius van adreçats als pares i familiars de pacients amb patologies neuropsiquiàtriques que volen expressar les seves inquietuds i preocupacions pel present i el futur del seu fill o filla

L’objectiu del grup és poder oferir un espai de conversa i d’intercanvi que permeti resoldre dubtes i disminuir els nivells d’angoixa i inquietud.

Els conductors de grup són Josep Moya i Ester Fornells. 

Per a més informació i inscripcions: info@spad.cat

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange