Inicien els grups de marxa nòrdica a l’Hospital Sant Rafael

Els grups de marxa nòrdica formen part del programa de Suport Psico social a l’Autonomia per a persones en situació de Discapacitat i dependència (SPAD), que enguany hem organitzat conjuntament amb el Servei de Rehabilitació de l’Hospital Sant Rafael.

La finalitat dels grups de marxa nòrdica és donar eines per a promocionar la salut, l’autocura i l’autonomia en la població amb dolor cronic i fibromialgia.

D’aquesta manera, es combina la intervenció psicològica i la fisioterapèutica. Per part de Cipais hi col·labora Núria Torelló, psicòloga amb experiència en l’atenció a la discapacitat i la diversitat funcional i per part del Servei de Rehabilitació, hi intervé Anna Gey, fisioterapeuta especialitzada en la formació de marxa nòrdica.

Primerament es realitza una avaluació per a la integració al grup i posteriorment s’inicia una formació de deu sessions, donant les instruccions necessàries perquè les persones participants puguin adquirir coneixements per practicar la marxa nòrdica de forma autònoma.

Després de les sessions de formació, es programa una sortida al mes per tal d’intercanviar experiències i corregir la tècnica. Aquest procés té tres mesos de duració, que compta amb el suport psicològic i emocional especialitzat.

Els grups de marxa nòrdica estan adaptades a les restriccions sanitàries actuals, realitzant-los en format reduït i respectant l’ús de mascareta i distància de seguretat.

*Aquesta activitat es realitza dins el programa SPAD, amb la col·laboració de la Fundació “La Caixa” i el programa "Dolor crònic i somatitzacions associades a vulnerabilitat i crisis vitals. Abordatge preventiu i multidisciplinar", amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona.

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange