Les ensenyances del sr. C

La situació ens ha sobrepassat. 

El “sr. C” ens obliga a aturar-nos, a escoltar el silenci de la vulnerabilitat. 

Quantes vegades a les nostres consultes… animem a les persones a trobar-se amb els propis límits i a entendre també els dels altres. 

L’adversitat en canvi, se’ns imposa com un obstacle a la hiperproducció. No hi ha lloc per la falta, per la carència, per la feblesa. 

El “sr. C” ens les mostra en majúscules. A tota la humanitat. 

Quantes vegades a les nostres consultes… parlem de la necessitat d’avorrir-se per donar lloc a idees noves, fer aflorar la imaginació. 

La gran oferta de tot i per tothom, no dona espai per al no-res, per la discontinuïtat. Anem encadenant estímuls, a mode hiperactiu. 

Malgrat que se’ns oferiran en les properes setmanes multiplicitat d’ofertes online, i benvingudes seran, el “sr. C” també ens mostra que hi ha espai per les sortides creatives, per la reinvenció. 

Quantes vegades a les nostres consultes… parlem de relacions familiars, de la parella, de relacions d’intimitat. 

En una societat on impera la connexió amb el món exterior a través de les xarxes, la quotidianitat de la convivència no és un bé preuat. 

El “Sr. C”, novament, posa cara a cara els que conviuen a la mateixa casa, confronta amb la soledat d’altres que es veuen empesos a buscar recursos per afrontar-la, o genera aferrament a amics i estimats amb els que necessitem comunicar-nos. 

Quantes vegades a les nostres consultes… parlem amb els pacients què representa venir en qualitat de “pacient”, transmetre la idea d’espera i de procés. 

El “sr. C” ens portarà grans dosis de Paciència. 

Aquest sr. posa a prova les nostres capacitats i estratègies front l’adversitat. 

Com també fem a les nostres consultes, apel·lar a la responsabilitat individual i col·lectiva, per poder transitar aquesta crisi el millor possible.  

Però sobretot el “sr.C” ens anima a fer-ho amb humor, molt d’humor!

Laura Peiró. Equip Clínic CIPAIS
Psicòloga col. 11822

Amb la col·laboració de la Fundació Bancària" La Caixa".

2 Responses

Comments are closed.

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange