Necessitem comunicar-nos!

Us presentem una iniciativa de la Vocalia de Diversitat Funcional de l’AVVEE, en la que CIPAIS ha participat dins el programa SPAD i del marc de col·laboració que mantenim des de l’inici de l’entitat.

Un desig de la vocalia és facilitar espais de trobada on compartir vivències personals, des de la voluntat dels integrants a obrir-se en experiències viscudes, siguin positives o negatives, d’infància o actuals, rellevants o més anecdòtiques.

L’objectiu, doncs, és compartir, utilitzant com a pretext un record, una foto, un retall de notícia de diari… sabent que té efectes saludables en la nostra subjectivitat.

Fins a l’actualitat, hem realitzat tres sessions de periodicitat mensual en les que han participat 18 persones, setze dones i dos homes. Per cert, aprofitem per animar als homes que s’apropin a l’espai en futures edicions!

Les temàtiques sorgides han estat diverses, en destaquem:

  • Records d’infància i adolescència
  • Vivències d’autorealització personal
  • Aspectes no resolts de la pròpia història vital
  • Vivències d’empoderament i superació en moments històrics difícils per a les dones
  • Experiències en pràctiques esportives adaptades

Els participants han valorat de forma positiva les trobades.

Per alguns, el format grupal ha estat una forma nova de compartir. Per d’altres, els ha permès adonar-se del valor d’aprendre dels altres. I que l’edat no és un límit per seguir aprenent, si se’n té el desig.

Altres s’han sentit escoltats i més tranquils després de verbalitzar aspectes silenciats de la seva història, o els ha permès sortir de l’aïllament de les seves circumstàncies particulars.

Personalment, en destacaria el fet de viure l’experiència en si mateixa, gaudir del vincle entre les persones, de la rialla compartida, d’una mirada o unes paraules de complicitat.

Esperem realitzar futures edicions, sempre amb l’objectiu d’incloure el màxim de persones amb ganes de seguir teixint xarxa.

Laura Peiró. Equip Clínic CIPAIS
Psicòloga col. 11822


*Aquesta activitat es realitza dins el programa SPAD, amb la col·laboració d’Obra Social “La Caixa”. 
Tornar a l'inici
Secured By miniOrange