Passarel·la descabellada: la novedosa proposta d’enguany

El vincle de l’Equip Clínic Cipais amb Descabellades neix l’any 2013 arran de la col·laboració del programa SPAD a través d’un taller de desdramatització liderat per Teresa Urroz i Isabel Díaz que va concloure amb la mostra “Juguem amb les limitacions”, realitzada el mes de juliol de 2014 al Centre Cívic Urgell.

Des de llavors hem mantingut el contacte col·laborant de forma puntual en els nous projectes, com va ser la participació de Rosana Lubelza al col·loqui “El teatre terapèutic” dins l’espectacle de “A Cor Obert”, del TNC.

Enguany les activitats de Descabellades han girat entorn la moda i la diversitat. El dilluns de la setmana passada, Laura Peiró va quedar entusiasmada assistint a l’última sessió del taller creatiu “Estilisme i diversitat” veient com les participants del taller es provaven i jugaven amb peces de roba i estils diferents.

IMG-5538 (1)El dimarts 12 de desembre, Laura Peiró, psicòloga de l’Equip Clínic CIPAIS, va formar part de la xerrada “Moda i diversitat” que tenia l’objectiu de reflexionar entorn l’equilibri entre imatge i salut, incidint en la diversitat de cossos. A la taula l’acompanyaven Fiona Capdevila, Esther Perelló i Emilie Jacquetton de la plataforma Ouiwin. També es va comptar amb la intervenció d’Ángeles Díaz i Fafá Franco, talleristes, i de les descabellades i públic assistent.

M’agradaria reflectir algunes de les idees que es van reforçar durant la xerrada com és el terme de “singularitat” substituint el terme “diversitat“, així com la dificultat per a desarticular la cultura de la moda que forma part de la nostra societat, per tal de normalitzar l’asimetria i irregularitat de cossos. 

IMG-5636La culminació d’aquest treball sobre els cossos, la moda i la diversitat va ser el divendres 15 de desembre amb la Passarel·la descabellada, un espectacle on vam poder veure diferents actuacions de les noves participants i les veteranes del grup. Aquest espectacle va ser una espècie de collage artístic de poesia, ball, cant amb un toc d’humor que caracteritza les descabellades.

Iris Roch
Comunicació Equip Clínic CIPAIS

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange