Salut&Swing del programa SPAD

Salut&swing són classes de ball amb música swing per a persones amb dolor crònic i trastorn mental que es troben en una situació de dependència. Les classes, sovint acompanyades de música en directe, s’han completat amb un espai de paraula.

Proposat per l’Equip Clínic CIPAIS amb la col·laboració de l’Obra Social La CaixaSalut&Swing treballa amb l’objectiu de millorar la salut i fomentar l’autonomia de les persones. En aquest cas, l’escenari ha estat el Centre Cívic Les Tovalloles de Sant Feliu de Llobregat i les persones que han format part dels grups, pacients del centre de salut mental Pins d’Or del mateix municipi.

El swing és un estil de jazz alegre i dinàmic que va néixer als Estats Units durant la dècada dels anys 30. Els esclaus provinents d’Àfrica compensaven el seu malestar a través del ball i la improvisació la qual cosa els hi proporcionava un plaer immediat i energia per tirar endavant i adaptar-se a la nova situació.

Les persones participants a Salut&swing, han utilitzat el swing amb el mateix objectiu, i han estat capaces de socialitzar-se i suavitzar els sentiments d’aïllament i marginació que pateixen. També han pogut fer front a l’acceptació –sovint costosa i dolorosa- de la seva malaltia i de les limitacions que aquesta comporta, i han desenvolupat eines necessàries per millorar la seva integració a la societat. Aquests beneficis a nivell de salut i de salut mental, han fomentat la sensació de benestar general.

El dilluns 25 de juliol es farà l’última sessió amb un concert en directe en una sessió conjunta dels dos grups que han protagonitzat l’activitat. Aquests grups tindran continuitat a partir del mes de setembre com a Grups d’Ajuda Mútua, tenint espais de trobada quinzenals amb la supervisió d’un professional especialitzat de l’Equip Clínic Cipais.

Marina Villacampa


Aquesta activitat forma part del Programa SPAD: Suport Psico social per a l’Autonomia per a persones en situació de Dependència que rep el suport de l’Obra Social La Caixa.

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange