Trenquem les barreres de la Covid Persistent

El passat divendres 4 d’octubre de 2024, a la Sala d’Actes de La Model, es va celebrar la projecció i el col·loqui posterior del videomuntatge Tinc Covid Persistent… i ara què?, emmarcat dins dels actes de la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample.

L’acte es va centrar a donar veu i reconeixement als testimonis dels participants dels Grups de Dinamització Psicosocial adreçats a persones afectades per la Covid Persistent de Cipais, posant èmfasi en com aquesta afectació ha implicat en les diverses esferes de les seves vides.

La sessió va ser conduïda per Laura Peiró Aguarón i Eduard Tàpias Sanglas, membres de l’equip de Cipais, qui van obrir l’acte. Tot seguit, va donar pas la visualització del videomuntatge elaborat pel nostre equip, amb la col·laboració de Diana Roig Raduà, actriu que va donar veu en off i a Javier Villamor Villamarino que va cedir parts del documental “Por dentro”.

Després de la projecció, es va donar pas a un espai d’impressions on els assistents afectats per Covid Persistent van compartir les seves experiències i la seva trajectòria assistencial des de l’inici del programa d’acompanyament.

Seguidament, es va iniciar un col·loqui amb la participació de diversos professionals de l’àmbit sanitari i social, entre ells: Mireia Sans Corrales, directora assistencial del CAPSBE Comte Borrell; Yoseba Cánovas Zaldua, metge de família i responsable de docència a la Direcció d’Atenció Primària i Comunitària del CAP Passeig de Sant Joan; Helena Gausí Justo, psicòloga de l’Equip d’Assessorament Laboral de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat; Carmina Rodríguez Fumaz, psicòloga clínica i terapeuta familiar de l’Hospital Germans Trias i Pujol; Gemma Torrell Vallespín, metgessa del CAP Les Indianes de Montcada i Reixac; i Sílvia Soler, portaveu del Col·lectiu d’Afectades i Afectats persistents per la Covid-19.

A continuació, es va obrir un torn de preguntes on els assistents van poder compartir dubtes i qüestions, intentant trobar respostes a les seves preocupacions i inquietuds.

L’acte va tenir molt bona acollida, amb una assistència total de 66 persones (46 dones i 18 homes), entre les quals es troben les persones participants en els grups de Covid persistent, persones afectades de Covid persistent i els seus familiars, professionals, organització i equip tècnic de Cipais.

El principal objectiu del Grup de dinamització psicosocial adreçat a persones afectades de Covid Persistent és oferir suport psicològic adreçat a persones amb angoixa que volien compartir les seves preocupacions. Les persones afectades de Covid persistent conviuen la incertesa, per la persistència dels símptomes i la incomprensió social davant d’una simptomatologia sovint sense seqüeles i amb una evolució poc coneguda.

El Centre d’Intervenció Psicològica, Anàlisi i Integració Social (Cipais) és una cooperativa d’iniciativa social sense ànim de lucre, que es dedica principalment a l’atenció psicoterapèutica en col·laboració amb els serveis socials, equips de salut i entitats veïnals, com l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample que és l’eix vertebrador de la Festa Major del barri on s’ubica la nostra entitat.

El vessant comunitari de Cipais ha impulsat la implementació de programes que responen a les necessitats socials, possibles gràcies a la col·laboració d’organismes públics com l’Ajuntament de Barcelona, i privats com la Fundació Bancària “La Caixa”, en el cas d’aquesta iniciativa.

L’organització vol expressar el seu agraïment al públic assistent, conscients de les dificultats a les quals s’enfronten dia a dia, així com als professionals i entitats col·laboradores que van fer possible aquest acte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

He llegit i accepto la política de privacitat per aquest lloc web.

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange