Acte “Família i empresa: valors compartits”

El passat 27 de maig vam assistir a l’acte Família i empresa: valors compartits organitzat pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya en motiu de la commemoració del XX Aniversari de l’Any Internacional de la Família.

L’acte va estar presidit per la consellera d’aquest Departament, Neus Munté, i va voler impulsar una cultura del treball per permetre una harmonia eficaç entre l’esfera laboral, la familiar i la personal, i aprofundir de manera molt rigorosa en els beneficis que proporciona tant per a la família com per a l’empresa. 

L’investigador Marc Grau i el formador Víctor Küppers van parlar de l’empresa responsable en l’àmbit de la família, i van fer reflexionar sobre com els valors i les competències que es desenvolupen en l’entorn familiar ajuden a obtenir èxits professionals i més beneficis en el món laboral. [font: “Família i empresa: valors compartits”, acte amb motiu del Dia Internacional de la Família.]

Ens agradaria destacar algunes idees que es van transmetre a les ponències de Marc Grau “L’empresa responsable: 12 beneficis clau per a la família i l’empresa” i Víctor Küppers “Com gestionar l’actitud per viure amb entusiasme, alegria, optimisme i il·lusió”. El primer va parlar del valor del temps, de la gestió del temps, usos i hàbits en l’entorn familiar. També dels rols i responsabilitats que es donen a la feina en funció de les responsabilitats personals i familiars.

A més, va formular una qüestió molt interessant: “perquè la conciliació es tracta com un conflicte? Va mostrar el vídeo viral que apareix a continuació, anomenat Ser madre es un plus:

Víctor Küppers va parlar sobre la importància que té l’actitud al canvi personal. També de l’energia que tenim les persones i com influencia en la nostra vida i entorn, tot fent una metàfora amb les persones com si fóssim bombetes.

Va donar una visió positiva per viure el dia a dia, algunes claus per afrontar els problemes i situacions conflictives. Algunes pràctiques a tenir en compte i aplicar-nos en la mesura que ens sigui possible.

La temàtica de l’acte està relacionat amb el programa de suport a la parentalitat que desenvolupem al nostre equip en col·laboració amb la Secretaria de la família.

Iris Roch
Comunicació Equip Clínic CIPAIS

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange