Vídeo Fòrum “L’ús de les noves tecnologies a l’adolescència”

noves tecnologiesEl passat dilluns 20 d’abril vam realitzar el vídeo fòrum sobre “L’ús de les noves tecnologies a l’adolescència” al Casal Cívic Magòria.

L’objectiu del vídeo fòrum va ser donar un punt de vista positiu i constructiu de les noves tecnologies, tot i alertar dels riscs que ens podem trobar.

Avui dia, existeix una generació de nadius digitals; persones que han nascut amb Internet i les noves tecnologies.

Apareix un paradigma nou, diferent. Els pares i mares necessitem aprendre aquest nou llenguatge, convertir el desconeixement en curiositat  i no només una forma de control envers allò que se’ns escapa dels fills. Haurem de lidiar diàriament amb les emocions dels nostres fills i filles generades per comentaris a les xarxes socials, fotografies que es pengen o comparteixen, jocs que els agrada i nosaltres no entenem, etc.

Un dels temes que va generar més debat, i que detectem com a principal preocupació pels pares i mares, és saber posar límits en l’ús de les noves tecnologies sense que aquest fet esdevingui una discussió familiar contínua.

Actualment podem parlar d’un aïllament generacional i cal cercar formes per tal d’apropar les dues generacions (mares i pares amb fills/es) tot mantenint la diferència de rols.

Partim de la idea que per tal d’aconseguir una millor comunicació familiar, convé apropar-nos als seus interessos, saber què i per què els agrada quelcom.

Moltes vegades, ens arriben comentaris de pares tipus: “ells sempre van per davant de nosaltres”, “jo sóc un inútil digital”, “em poso davant l’ordinador i ja m’angoixo”. Nosaltres plantegem, i si aconseguim que els nostres fills ens ensenyin a usar les noves tecnologies? Ells ens poden oferir això i els pares, la seva experiència de vida.

També posem sobre la taula l’autocrítica sobre quin ús fem de les TIC els pares i una reflexió sobre aspectes de la pròpia adolescència que poden assimilar-se a la dels nostres fills en l’actualitat.

Laura Peiró                                        Iris Roch
Psicòloga Equip Clínic CIPAIS       Comunicació Equip Clínic CIPAIS
                                                            Co-fundadora Cafè i Social Media

El vídeo fòrum va ser la introducció del Taller sobre l’ús de les noves tecnologies que realitzem els dilluns de 18.30h a 20h al Casal Cívic Magòria. Més informació i inscripcions al taller: info@cipais.cat o 93 323 30 28.

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange