Assistim al seminari web amb motiu del Dia Internacional de les Famílies

Sota el lema “el primer vincle és clau” s’encetava enguany el Dia Internacional de les Famílies, que celebra el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Des de Cipais vam assistir virtualment al seminari web i vam gaudir de les diferents intervencions.

Primerament de la benvinguda per part de l’Hble. Conseller Chakir El Homrani, el qual va reforçar la integració de la diversitat de famílies a la societat dels nostres dies. Actualment hi ha famílies diverses i els programes i activitats que s’ofereixen per part de les administracions i de les entitats han de contemplar i adequar-se a aquest aspecte.

Posteriorment l’Anna Manso, escriptora i columnista del Criatures del Diari Ara, ens va oferir un monòleg sobre les situacions quotidianes i la seva experiència com “la pitjor mare del món”. Aquest concepte parla de la seva perspectiva davant la maternitat, la qual sovint no és tan “perfecte” ni idíl·lica com esperava (fet que ajuda que els infants puguin desenvolupar-se amb més autonomia i seguretat).

El monòleg va parlar de l’exigència de les mares i pares primerencs, de la diversitat de consells que es reben i de la sensació que en la criança mai s’està prou preparat ni es fa prou bé (per sort!).

Ens va fer il·lusió tornar a coincidir amb l’Anna Manso, que recordareu que ens va acompanyar en el col·loqui  “Estem desbordats, què fem amb els nostres fills i filles?” que vam celebrar l’any 2018 en motiu de la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample.

Així doncs, un cop finalitzat el monòleg, l’Anna va iniciar una conversa amb Maribel Martínez, psicòloga i educadora social. Sobretot es va donar rellevància al vincle positiu i es van oferir alguns exemples de comunicació assertiva.

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange