Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat

Avui, dimarts 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat.

L’any 1981 va ser el primer any declarat com a Any Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Posteriorment, es va establir la dècada 1983-1992 com el decenni de les Nacions Unides per a les Persones amb Discapacitat. Els governs nacionals van assumir aquest període de deu anys com el termini per garantir la igualtat d’oportunitats en els sectors educatiu i laboral.

En finalitzar aquest decenni l’any 1992, les Nacions Unides van instaurar la celebració anual, el 3 de desembre, del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Recuperat del web del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Fa uns anys, a Cipais vam desenvolupar el programa de Suport Psico social a l’Autonomia per a les persones en situació de Discapacitat (SPAD), en col·laboració amb l’Obra Social La Caixa.

Alhora, també col·laborem de forma estable amb l’Equip d’Assessorament Laboral (EAL) de l’Institut Municipal per a persones amb Discapacitat (IMPD) de l’Ajuntament de Barcelona, tant amb consultes de psicoteràpia individual com amb la realització de grups, per afavorir la inserció sociolaboral.

Durant el mes de desembre, deixem a disposició alguns llibres relacionats amb la discapacitat i activitats que es realitzen al voltant d’aquest dia.

A més a més, us convidem a visitar l’exposició ‘Volem triar nosaltres’ a l’Espai Veïnal Calàbria 66. La mostra vol ser una reflexió sobre  els  Drets de totes les persones a triar en tots els àmbits de la seva vida i que sovint les Persones amb Discapacitat veuen limitats.

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange