Sessió “Relaciona’t saludablement” de l’Escola de Salut de la Nova Esquerra Eixample

Avui, dimarts 3 de desembre, Laura Peiró ha realitzat la sessió “Relaciona’t saludablement” a l’Escola de Salut de la Nova Esquerra Eixample.

La sessió ha començat amb la pregunta “què és la salut per a vosaltres” i s’ha realitzat una ronda on s’han expressat alguns conceptes com: actitud activa, oci, absència de dolor, felicitat, desig, absència de malaltia, qualitat de vida, distinció entre física i mental, benestar emocional, equilibri, autoconeixement, companyia i relacions i per últim, molts han dit que és “el més important”.

Posteriorment s’ha formulat una altra qüestió: “què són les relacions saludables?” i, en aquesta ocasió, han sorgit termes com: l’alegria, paciència, estar quan ho necessites, posar-se en el lloc de l’altre, vincles social, creixement, confiança, sentir-se acompanyat, donar i rebre, actitud positiva, bona gestió emocional i el respecte.

Seguidament ha vingut un espai de música, on s’ha passejat per la sala, mirant els companys i companyes, observant… De seguida sortien les paraules i la conductora de l’activitat recordava la importància del silenci, deixar espai al “sentir”.

Passats uns minuts s’han fet grups de tres i quatre persones, en els quals s’ha rotat en el donar i rebre a través del tacte (massatges, carícies, etc)

I l’última dinàmica ha consistit en teixir una xarxa amb fils, s’ha acompanyat de música i els i les participants s’anaven desplaçant per la sala mentre les professionals anaven teixint la xarxa. Algunes persones es sentien còmodes i volien enredar-se més, altres han decidit quedar-se fora o sortir en un moment donat.

Per finalitzar, s’han compartit sensacions i pensaments que ha experimentat cadascú i s’ha llegit algunes de les emocions descrites al llibre de l’Anna Llenas (Laberint de l’ànima).

Ha estat una experiència molt enriquidora, totsels i les participants han valorat molt positivament el fet de trobar-se en aquest espai, poder compartir i conèixer-se amb les persones del barri.

Iris Roch
Comunicació Equip Clínic Cipais

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange