Dilluns 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones
El Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, va ser aprovat per l’Assemblea General de les Nacions Unides en la seva resolució 54/134 el 17 de desembre de 1999.
Tot i això, llegim que la tradició de la reivindicació va donar inici el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l’àmbit domèstic, la violació i l’assetjament sexual en l’àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.
A Cipais creiem que és molt important prestar atenció a l’ús del llenguatge i la nostra conducta a través de les plataformes digitals, sobretot a la infància i adolescència.
Un dels primers passos per evitar les situacions de discriminació sexual i maltracte cap a les dones, és prenent consciència, dialogant i identificant les situacions susceptibles de canvi que ens envolten.
Per això, aportarem el nostre granet de sorra realitzant diferents accions i activitats:
1. Realitzarem la campanya de sensibilització “Identifiquem el sexisme?” a través de l’Instagram @kafeisocialmedia, del programa Cafè i Social Media, de l’11 al 29 de novembre de 2019, tot plantejant algunes de les qüestions de l’enquesta de l’any passat i convidant a donar veu a les experiències de discriminació sexual que s’han viscut en primera o tercera persona. Podeu publicar les vostres experiències mencionant a @kfeisocialmedia o enviar-les per privat (per missatge directe d’IG o a hola@cafeisocialmedia.cat) perquè nosaltres les publiquem de forma anònima.
2. Participarem activament a l’Acte Central del Consell de Dones de l’Eixample, el dissabte 16 de novembre de 16:30 a 20:30h, a Calàbria 66. Formarem part del cercle de debat; Roser Moix reflexionarà sobre l’educació dels nens i de les nenes i Iris Roch presentarà la campanya.
3. Oferirem com a material de consulta a la sala d’espera alguns recursos bibliogràfics per tal de reflexionar sobre les situacions de discrimació sexual.
Esperem la vostra participació!
Aquesta activitat es realitza amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.