Experiència tallers d’estiu a l’AVVEE

Aquest mes de juliol hem realitzat un cicle de tallers d’estiu juntament amb la Vocalia de persones amb diversitat funcional de l’AVVEE.

Aquests tallers s’han desenvolupat dins el marc del programa de Suport Psico social a l’Autonomia per a persones en situació de Discapacitat (SPAD). S’han adreçat a famílies que viuen situacions de discapacitat i dependència i també a professionals interessats a trobar eines i recursos per afavorir l’autonomia personal i la millora de la qualitat de vida.

Foto taller apren a dirigir la teva vida

En el primer taller “Aprèn a dirigir la teva vida”, Martí Ballada i Concha Pujol van parlar sobre com fer viable l’autonomia personal en l’activitat del dia a dia que faciliti l’accés i el manteniment d’una ocupació, una activitat social o el lleure. També sobre la figura de l’assistent personal i l’acompanyant terapèutic.

Va ser una trobada emotiva, on hi van participar activament 13 persones explicant els seus punts de vista i vivències personals.

 

En el segon taller “Viatja i gaudeix del teu temps lliure”, Julià Montero de l’agència de viatges Barcelona Zerolimits, va explicar de forma molt distesa què és el turisme inclusiu entenent que viatjar ja no representa un handicap per les persones amb mobilitat reduïda i diversitat funcional que volen gaudir plenament del temps lliure.

Posteriorment els assistents van poder rebre informació i fer una prova de motos elèctriques cortesia de l’empresa Amigo24. També va ser una jornada molt interessant comptant amb l’assistència i participació de 15 persones.

 

L’últim taller va ser un cinefòrum, es va visualitzar la pel·lícula “El gran showman” i al acabar tots els assistents (21 persones) es van posar en cercle per fer una posada en comú. Laura Peiró, de l’Equip Cipais, va explicar experiències de grup amb les que ha treballat.

Durant tots els tallers s’ha comptat amb la presentació i participació de Montserrat Roma, Angelina Ramiro i Irene Beltran, membres de la Vocalia de diversitat funcional de l’AVVEE, la moderació ha anat a càrrec d’Eduard Tàpias, coordinador de l’Equip Clínic Cipais.

Seguirem al setembre amb més activitats i novetats! Gràcies a l’AVVEE, assistents, participants i talleristes per col·laborar en fer una societat més inclusiva!

Iris Roch
Equip Clínic Cipais

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange