Finalització grup dinamització psicosocial adreçat a persones amb diagnòstic de fibromiàlgia

Amb data de 8 de juny hem finalitzat el grup de Dinamització psicosocial, activitat dirigida a persones amb Fibromiàlgia, Fatiga Crònica i Covid Persistent, dins el Programa SPAD, que duem a terme l’Equip de Rehabilitació de l’Hospital Sant Rafael i l’Equip Clínic Cipais.

En aquesta edició han participat deu dones d’edats compreses entre 40 i 70 anys, totes elles prèviament, van participar en les sessions de Marxa Nòrdica dutes a terme per la Fisioterapeuta Imma, a l’Hospital Sant Rafael.

Han estat 10 sessions d’una hora i mitja de duració, en les que en dues d’aquestes també ha participat la Dra. Daniela González, Metgessa Rehabilitadora de l’Hospital Sant Rafael.

Li diem grup de dinamització, perquè apostem per mobilitzar el dolor a través de posar paraules allò que ens passa i ens és dolorós.

Incloure el dolor en la vessant psicològica, enllaçant-lo i explicant-lo a través de la història de cadascuna. Com ens va dir una persona que va superar la Fibromiàlgia: “el cuerpo grita lo que el alma calla”.

Al llarg de les sessions s’han tractat temes vinculats a l’impacte del diagnòstic de Fibromiàlgia en les participants i en les seves famílies; al sentiment d’inutilitat i d’impotència que les envaeix; al sentiment de desempar per part dels professionals de la salut; i a les pèrdues produïdes al llarg de la vida i l’impacta a les vides de cadascuna d’elles.

S’han valorat els aspectes de poder parlar del que les preocupa sense sentir-se jutjades; escoltar a les companyes com responen a temes similars, reflexionar sobre els propis punts de vista i ampliar-los, aprendre dels recursos proposats per les companyes i per les coordinadores i a trobar connexions del dolor físic amb el dolor psíquic.

Alguns testimonis que ho mostren:

He guanyat en expressar les coses que em passen.

No pienso volver a hacerme daño, aprendí a quererme y valorarme más.

Compartir experiències et reconforta i et remou.

Ara puc posar paraules a les coses que m’havien quedat dins.

Valorem la participació de la Dra. Daniela González, a fi de recollir i escoltar les demandes de les participants i transmetre-ho als professionals de salut. Sovint les persones que presenten simptomatologia de fibromiàlgia, no se senten escoltades i van d’un servei a un altre per tal d’aconseguir explicació mèdica a la seva simptomatologia.

*Aquesta activitat es realitza dins el programa SPAD, amb la col·laboració de la Fundació “La Caixa” i el programa "Dolor crònic i somatitzacions associades a vulnerabilitat i crisis vitals. Abordatge preventiu i multidisciplinar", amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

He llegit i accepto la política de privacitat per aquest lloc web.

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange