L’experiència de la segona edició “Connecta amb la família!”

El passat divendres 30 de setembre vam celebrar la segona edició del Connecta amb la família! una activitat que vam crear l’any 2019 per a famílies i adolescents entre 12 i 15 anys, enguany enfocada a famílies i infants-preadolescents entre 9 i 12 anys, dins el marc de la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample. 

En aquesta ocasió, vam apostar per la gamificació; combinant jocs virtuals a través d’eines digitals, joc d’associacions i trencaclosques. Precisament aquesta gamificació, sobretot l’ús de les eines digitals que va ser l’estrella en la valoració per part dels menors, va permetre que es creés un espai informal i divertit. A més a més, l’espai cedit pel Centre Cívic Casa Golferichs, edifici emblemàtic de l’Eixample, es va adequar perfectament a les necessitats, podent crear tres espais diferenciats per tipologia d’activitat.

L’objectiu principal va ser la millora de la comunicació familiar: que els diferents membres es poguessin escoltar i compartir coneixements, experiències, etc. Els resultats de les enquestes de valoració indiquen que aquesta primera finalitat es va complir, quan en el 91% dels casos dels adults el que més valoraven era el fet d’escoltar els menors i membres d’altres famílies.

L’aposta d’una activitat compartida sempre és arriscada, tant sigui pel difícil encaix de les agendes familiars, que es veuen ajustades entre compromisos personals, motius laborals i extraescolars.

Així i tot, l’equip de Cafè i Social Media sempre hem creat activitats d’aquesta índole, potenciant els espais on compartir, aprendre i jugar en família.

Agraïm a les famílies participants la seva predisposició i ganes! També a l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample, al Districte, a Camí Amic i a Casa Golferichs, que ens han permès que la realització de la mateixa hagi estat fàcil.

Fins la propera!

Iris Roch Ardanuy

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange