Sessió de Salut Emocional a l’Escola de Salut de l’Esquerra de l’Eixample

El 19 d’octubre d’enguany vam donar el tret de sortida a la nova edició de 2022-2023 de l’Escola de Salut de l’Esquerra de l’Eixample. Recordem que fa anys es realitza l’activitat en aquest barri per tal d’acompanyar a persones majors de 60 anys que poden estar en situació de soledat no desitjada.

CIPAIS ha realitzat la primera sessió de benvinguda on han assistit 25 participants, facilitant els primers contactes i la cohesió del grup. Entenem com d’important són els vincles que poden establir per tal de crear xarxa i comunitat.

La nostra participació ha permès reflexionar entorn el concepte de Salut Emocional, entenent que la salut és un terme molt ampli que atravessa moltes àrees de la vida i que va més enllà de l’absència de malaltia.

Entre altres de les qüestions que s’han apuntat, hi ha:

  • obrir-se a les relacions socials (familiars, amistats, veïnatge…)
  • expresar-se i comunicar-se amb l’entorn
  • procurar-se una actitud positiva davant la vida, malgrat les adversitats
  • mantenir-se actiu/va mitjançant passejades i/o activitats socials
  • mantenir una cura personal de la imatge i de l’estima a un mateix
  • cercar ajuda (profesional o informal) en cas que es detecti una situació d’empitjorament

Desitgem que la nova Escola de Salut sigui un èxit com ja va sent tradició. I contribueixi a  vetllar pel benestar de la nostra gent gran.

Laura Peiró Aguarón
Psicòloga Col. 11822
Equip Clínic CIPAIS

CIPAIS participa en l’Escola de Salut de l’Esquerra de l’Eixample de la mà del Districte de l’Eixample, l’Agència de Salut Pública de Barcelona, els Espais de Gent Gran, l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample, Vincles, els Centres d’Atenció Primària Borrell, Casanova, Via Roma i Universitat i totes les altres persones i entitats que hi posen el seu esforç i dedicació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

He llegit i accepto la política de privacitat per aquest lloc web.

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange