Ment de dona: la salut de les dones, les etiquetes socials, els estereotips i la diversitat funcional

El passat dijous 5 d’octubre vam celebrar la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample, amb l’espectacle Ment de Dona de l’Associació Descabelladas.

Enguany volíem fer una activitat de sensibilització sobre la salut de les dones, els estereotips, les etiquetes socials i la diversitat funcional. La proposta de les Descabelladas, ens va semblar una bona oportunitat per parlar-ne.

Ja fa 30 anys que es va fundar Cipais, l’acrònim de Centre d’Intervenció Psicològica, Anàlisi i Integració Social. El nostre principal servei és l’atenció psicoterapèutica vinculada als serveis socials, els equips de salut i entitats cíviques, com l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample. En aquesta ocasió, l’esdeveniment el vam co-organitzar amb la Vocalia de Salut, liderada per l’Eugènia Sánchez.

El vessant comunitari de la nostra entitat ens ha portat a implementar programes que donen resposta a les necessitats socials i aquests són possibles per la col·laboració d’organismes públics: Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i d’altres privats, com és la Fundació Bancària “La Caixa”.

En aquest camí, l’any 2014, vam conèixer a l’Isabel Díaz i la Teresa Urroz, directores de Descabelladas i vam col·laborar en el marc del programa SPAD, obrint les portes de les arts escèniques per a persones amb diversitat funcional. És a dir, es van realitzar tallers d’arts escèniques que van culminar amb la mostra teatral d’un cabaret poètic descabellat anomenat Juguem amb les limitacions.

Aquesta vegada, vam voler comptar amb la seva nova creació: Ment de Dona. Un espectacle multidisciplinar, que combina la poesia, la dansa, el cant i el teatre, escrit i creat per les pròpies integrants.

L’auditori es va emplenar: 128 persones van gaudir de l’espectacle i posteriorment, van tenir l’oportunitat d’intervenir en el col·loqui.

Agraïm a les integrants de la companyia: directores, artistes i col·laboradores, al Centre Cívic Urgell, al públic assistent i a les persones que han fet possible que iniciatives com aquesta, surtin endavant.

La feinada d’organització i coordinació d’un espectacle és molta, però quan l’auditori està ple de somriures, paga la pena!

Iris Roch Ardanuy
Gerència Equip Clínic CIPAIS

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange