Participació a la Taula de Salut Comunitària de la Nova Esquerra Eixample i a la Taula Radars

Fa aproximadament un any publicàvem la informació sobre la participació al Grup Motor de Salut Comunitària de la Nova Esquerra Eixample. Aquest va néixer com a resposta a la demanda d’incorporació de la visió comunitària a salut i serveis, amb dos objectius principals: fomentar el coneixement mutu i el treball en xarxa dels diversos agents de salut de la comunitat per a la promoció de la Salut al barri, així com portar a terme un procés participatiu enfocat a la millora de la Salut i el benestar de les persones que viuen al barri.

Un cop presentat el diagnòstic, vam ser convidats a formar part de la Taula de Salut Comunitària per tractar la priorització sobre l’aïllament i la sol·lictud no volguda de la gent gran del barri juntament amb altres entitats, equipaments i agents de la Nova Esquerra Eixample. Del treball d’aquestes reunions s’estan teixint algunes actuacions i iniciatives que s’aniran definint en els propers mesos.

Fruit d’aquestes trobades també vam passar a formar part de la Taula Radars, liderada pel Centre de Serveis Socials de Nova Esquerra Eixample.

El projecte Radars és una xarxa de prevenció i d’acció comunitària adreçada a detectar i prevenir situacions de risc de les persones grans, i a pal·liar els efectes negatius de la solitud no volguda, tot comptant amb la complicitat de l’entorn.

Radars és una iniciativa que va néixer al barri del camp d’en Grassot-Gràcia Nova, en un context marcat pel creixent nombre de persones grans en risc d’aïllament, però també davant de la voluntat dels Serveis Socials de combinar la seva capacitat d’acció amb la participació activa de les entitats, els serveis, els veïns i les veïnes i la comunitat en general, per afrontar aquesta situació amb un enfocament preventiu.

Els bons resultats del projecte han comportat que Radars esdevingui un projecte de ciutat, present a tots els districtes i en funcionament en un total de 35 barris.

Seguirem treballant en l’àmbit comunitari creant una xarxa que doni resposta a les necessitats de salut i socials!

Iris Roch
Comunicació Equip Clínic Cipais

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange