Participació de Cipais a la Taula de Salut Mental de l’Eixample

L’any 2016 s’elabora el Pla de Salut Mental a la ciutat de Barcelona.

Des de llavors, les Taules de Salut Mental de cada districte donen força a aquest compromís de la ciutat amb la Salut Mental. Amb la participació de 320 entitats i institucions en total, són un instrument comunitari privilegiat per analitzar i fer propostes sobre Salut Mental a cada districte.

La Taula de Salut Mental de l’Eixample s’inicia al novembre de l’any 2020 amb el repte de veure què està succeint a l’Eixample amb relació a la Salut Mental.

L’Equip Clínic Cipais desenvolupa, amb la col·laboració de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i diverses àrees de l’Ajuntament de Barcelona, consultes i activitats preventives en Salut Mental en diferents àmbits: infància i adolescència en risc, suport psicoterapèutic a les famílies, diversitat funcional i discapacitat.

A la Taula hi participem juntament amb altres entitats i institucions del districte: Regidoria i Conselleria del districte de l’Eixample, Departament i Regidoria de Salut de L’Ajuntament, Tècnica de Salut de l’Eixample, Conselleria Tècnica de L’Eixample, Agència Salut Pública de Barcelona (ASPB), Assadegam, CSMIJ Eixample, ABS Roma i Universitat, CAP Passeig St. Joan, CAPSE CAP Casanova, CAP Dreta Eixample, IMPD, CPB-Servei Salut Mental, EAIA Eixample, Fundació Malalts Mentals de Catalunya, Serveis Socials Districte Eixample i Spora Sinergies.

Durant les reunions sostingudes l’any 2021 s’ha obtingut un recull de les necessitats detectades pels diferents equips participants. D’aquest llistat de necessitats, s’ha iniciat una priorització. D’aquesta manera, el repte per l’any 2022 serà que les diferents comissions de treball podem anar donant resposta en forma d’accions concretes a cadascuna de les necessitats detectades.

Margarita Garcia Gil. Equip Clínic Cipais.
Psicòloga col. 13641. Psicòloga General Sanitària

Representant de Cipais a la Taula de Salut Mental de l’Eixample

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange