S’estrena El Grupo, un documental dirigit per Gustavo Vizoso sobre l’impacte de l’atur de llarga durada en les persones

NOTA DE PREMSA

L’Observatori de Salut Mental de Catalunya presenta un documental per difondre el resultat d’un estudi sobre l’impacte de la crisi econòmica.

El dia 17 de març es projectarà per primera vegada El Grupo als cinemes Girona de Barcelona acompanyat d’una taula de debat

El Grupo és el darrer documental de Gustavo Vizoso. S’estrenarà als cinemes Girona de Barcelona el proper dijous 17 de març. La projecció es completarà amb una taula rodona amb el director del documental, l’ideòleg del projecte, el Doctor Josep Moya, alguns dels seus protagonistes i representants polítics del govern municipal.

El documental mostra com un grup d’aturats de mitjana edat es reuneix per iniciativa de Serveis Socials del barri de Sant Antoni de Barcelona i l’equip clínic CIPAIS. A través de diverses trobades, les persones que en formen part parlen sobre les seves vivències i el seu malestar per la situació que els ha tocat viure –reflex d’una societat en crisi- i milloren així la seva situació emocional.

El Grupo està basat en un estudi sobre l’impacte de la crisi econòmica en la salut mental de la població. Proposat pel Doctor i psiquatre Josep Moya des de l’Observatori de Salut Mental de Catalunya, aquest arriba a dues conclusions principals. La primera, que el significat d’un atur de llarga durada per a persones de més de quaranta anys està associat a la pèrdua (de la feina, la casa, la parella i els amics). La segona, que per suportar la precarietat en què aquestes persones es troben, és indispensable tenir un coixí social.

El film, es projectarà a diverses sales nacionals i internacionals (França, Estats Units i Canadà). Recentment ha estat nominat al Festival Internacional de Cinema de Singapur i al Festival Internacional de Cinema de Toronto.

Marina Villacampa

Estrena documental El Grupo. 

17 de març. Cinemes Girona. 19.30 h

Entrades: 6,5 euros

Cinemes Girona. Barcelona

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange