Finalitza el Grup de Dinamització Psicosocial per a persones en situacions d’adversitat realitzat a l’EAL (IMD)

Durant març i abril hem realitzat el Grup de Dinamització Psicosocial per a persones en situacions d’adversitat a la seu de l’EAL (IMD). Les dinamitzadores van ser Laura Felices, tècnica de formació a l’EAL i Laura Peiró, psicòloga de Cipais. També hi van col·laborar Laura Manzanal i Josep Martín de l’EAL.

La finalitat del grup era crear un clima d’escolta i confiança que promogui l’intercanvi d’experiències, activar els recursos i potenciar actituds de canvi per a millorar la qualitat de vida. Hi van participar 9 persones.

Ha estat una experiència enriquidora des del punt de vista humà, com ho és sempre el pas pels grups, tant pels participants com pels professionals que hi hem participat.

Vivim en una societat en què les problemàtiques personals solen quedar encapsulades i en el temps, poden esdevenir desencoratjadores per a les persones que les pateixen. Fer front de forma comunitària a la soledat que poden produir algunes circumstàncies personals i/o socials, és un dels pilars d’intervenció que ens defineixen i en el que creiem per l’experiència que n’hem anat obtenint al llarg dels anys.

Oferir un grup representa generar un espai on compartir vivències i dificultats, suport, eines i estratègies amb l’ajuda professional que sigui oportuna en cada cas. Amb el pas pel grup, l’obertura individual creix i el grup avança amb més coneixement; el grup es converteix en el motor de petits canvis que poden ser grans en les persones.

El grup, doncs, permet fer front en millors condicions a la situació adversa que s’està travessant. Alguns dels testimonis han pogut verbalitzar que l’experiència els ha empoderat, els ha ajudat a entendre que no estan sols en la seva problemàtica, els ha aportat coneixement sobre les seves inseguretats i pors, ha desfet determinades creences, han après a escoltar a altres, s’han adonat de l’aïllament en el qual estaven immersos i han observat com revertir-lo, entre d’altres.

Som conscients des d’un inici que el grup representa “un tastet” a una nova mirada –interrelacional– d’afrontar els problemes, però suficientment suggerent com per seguir investigant en aquesta direcció al llarg del viatge que és la vida.

Laura Peiró. Equip Clínic CIPAIS
Psicòloga col. 11822

*Aquest grup es realitza dins el programa SPAD, amb la col·laboració d’Obra Social “La Caixa”.

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange