L’emotiva experiència del cinefòrum 2016

El passat divendres 7 d’octubre vam celebrar el 14è cinefòrum de Cipais sota el títol “Mou-te! L’efecte transformador d’un repte grupal” al Centre Cívic Urgell en motiu de les festes culturals dins el marc de la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample.

img_20161007_181806
Presentació Cinefòrum

L’Equip Cipais col·laborem amb equips i serveis de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya en diferents programes.

Entre els vuitanta assistents del cinefòrum van participar veïns i veïnes del barri, pacients, professionals de Centres de Serveis Socials, Centres d’Atenció Primària, l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i altres organismes i entitats, membres de l’Equip Clínic Cipais, etc.

Cada any escollim una pel·lícula que posi sobre la taula un tema d’actualitat que vivim en la nostra pràctica clínica.

Enguany vam escollir el documental “Five days to dance” de Rafael Molés i José Andreu, posant especial èmfasi en la importància que té per cadascú de nosaltres formar part d’un grup i com aquest efecte provoca que hi hagi canvis interns i ens faciliti crear un lloc a la societat.

A més a més, va ser un esdeveniment molt especial, ja que vam comptar amb la participació dels integrants de tres grups que hem dut a terme a l’esquerra de l’Eixample;

El Grup de dinamització psico social adreçat a persones en situació d’adversitat d’ABS Manso, juntament amb els professionals que els han acompanyat; Eduard Tapias, Laura Peiró, psicòlegs de l’Equip Clínic Cipais i la Dra. Carmen Carrazoni, metgessa de família d’ABS Manso.

dsc01392
Grup de dinamització psico social adreçat a persones en situació d’adversitat d’ABS Manso

Durant el debat també va participar una integrant del Grup ACCIÓN del Centre de Serveis Socials de Nova Esquerra Eixample, així com les conductores del grup; Teresa Ruiz i Marta Arnal, treballadores socials del CSS Nova Esquerra Eixample i Laura Peiró, psicòloga de l’Equip Clínic Cipais.

dsc01408
Grup ACCIÓN de CSS Nova Esquerra Eixample

Finalment també van participar les integrants del Grup Temps per mi, Temps per tu que ha estat un Grup adreçat a familiars en situació de dependència emmarcat dins el programa SPAD i que hem realitzat a Cipais amb Montserrat Mateu i Laura Peiró, psicòlogues de l’Equip Clínic Cipais.

dsc01412
Grup Temps per mi, Temps per tu de Cipais

Totes les persones que van participar durant el debat van coincidir en afirmar que l’experiència grupal els havia ajudat a sortir de l’estat d’aïllament, compartir experiències i establir un vincle de confiança amb les persones del grup.

Agraïm la participació a les persones que van estar a la taula i als assistents a l’acte. A l’equip d’organització i a l’equip tècnic. També volem agrair molt especialment la col·laboració al Centre Cívic Urgell i a Imma Aguilar, tècnica de barri.

Iris Roch
Comunicació Equip Clínic CIPAIS

2 Responses

  1. Realmente ha sido una jornada muy emotiva y en la que se ha puesto en evidencia (con la asistencia de los participantes del grupo ) el trabajo que se ha hecho con la herramienta de la palabra, la verbalización en grupo supone una gran ayuda para ayudar a superar las situaciones de adversidad .
    Seguiremos trabajando para que haya una continuidad , y no tengamos que medicalizar problemas de la vida diaria,.
    gracias equipoCIPAIS.

  2. Muchas gracias por estas palabras además de la participación en el cineforum y en el grupo de adversidad, Carmen.

Comments are closed.

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange