CIPAIS participa en l’activitat comunitària “Emocions, Festes i Famílies” de l’Escola de Salut de l’Esquerra de L’Eixample

El passat 17 de gener de 2024 vam encetar l’Edició Hivern de l’Escola de Salut al territori,  un espai de participació i acció ciutadana que neix (2019) per acompanyar les persones grans del barri en un envelliment saludable.

En aquesta trobada van participar 29 persones, 24 dones i 5 homes. Els psicòlegs que van dinamitzar-la van ser els RBEC’s del barri (Marta de Castro del CAP Manso, Rebeca Díez del CAP Casanova i Sergio López del CAP Borrell), i Laura Peiró de l’Equip Clínic CIPAIS.

A través de dinàmiques per posar en joc l’intercanvi d’impressions sobre el que impliquen les Festes Nadalenques, es van abordar una diversitat de vivències emocionals entorn aquests moments de l’any, on es posa en relleu el canvi estructural en els models de societat i família, el retorn de records d’infància, les pèrdues sobrevingudes que s’actualitzen, i la necessitat de continuar creant xarxa per poder fer front a tots aquests canvis.

L’Escola de Salut, amb anys de trajectòria ja, ha creat un esperit entusiasta que es contagia.

Deixem aquí unes reflexions dels participants a manera d’exemple per il·lustrar la seva ànima comunitària:

“L’espai dels dimecres és un dia especial, t’obliga a sortir de casa, trencar la rutina, a cuidar la salut mental i corporal”

“L’escola de Salut em serveix per ampliar relacions i fer amics”

“L’escola de Salut és una finestra oberta a la vida, una estanteria plena de capses on cada  setmana aprens coses noves”

Laura Peiró i Aguarón
Psicòloga General Sanitària. Col. 11822

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange