Cinefòrum 2015: La comunicació intergeneracional i els canvis vitals

Cineforum cipais 2015
D’esquerra a dreta: Lluís-Antón Baulenas, Iris Roch, Gabriela Leibenger, Monserrat Roma.

El passat divendres 2 d’octubre vam realitzar el 12è Cinefòrum de l’Equip Clínic CIPAIS que organitzem de forma anual dins el marc cultural de la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample en col·laboració amb l’Associació de Veïns i Veïnes.

Cada any escollim pel·lícules que posin sobre la taula alguns aspectes que tenen a veure amb la societat actual. Enguany vam escollir “L’Any de Gràcia” on vam reconèixer molts punts a tractar, però ens vam centrar en dos eixos: els canvis vitals, on Gabriela Leibenger, psicòloga de l’Equip Clínic CIPAIS va donar un punt de vista clínic, i la comunicació intergeneracional, proposat per Iris Roch.

Vam convidar a l’escriptor Lluís-Antón Baulenas per a que ens parlés de la pel·lícula i el seu director Ventura Pons.

També a Montserrat Roma de l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Eixample perquè ens donés el seu punt de vista i a Marina Llompart perquè ens expliqués de la seva experiència amb la seva tieta-àvia.

Abans de veure la pel·lícula, vam plantejar diverses qüestions per obrir el posterior col·loqui: Hi ha punts en comú entre joves i grans? Parlem de generacions paral·leles? Podem trobar connexions entre ambdues i que hi hagi comunicació i enriquiment?

Cinefòrum 2015

Un dels temes que van sortir al col·loqui va ser la soledat. Es va parlar d’estratègies per afrontar-la i de maneres de viure-la en una societat que cada dia tendeix més a la individualitat i on trobem a molta gent sola, joves i grans. Els models de família, les dinàmiques personals i familiars i la forma de viure han canviat en els últims anys i aquest nou paradigma obliga a moure’s per aconseguir el que es vol.

Molt relacionat amb el punt anterior, parlem dels encontres que uneixen i canvien la vida, de prendre la iniciativa per aconseguir petits grans canvis vitals.

Finalment no parlem tant de l’edat, sinó l’art de viure.

Agraïm la participació a les persones que van estar a la taula i als assistents a l’acte. També volem agrair especialment al Centre Cívic Urgell la seva col·laboració.

Iris Roch
Comunicació Equip Clínic CIPAIS

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange