Projectes Socials Catalunya de la Fundació Bancària “La Caixa”

El passat dimecres 24 de maig vam assistir a l’Acte de presentació de resultats de les Convocatòries de Projectes Socials Catalunya 2022 de la Fundació Bancària “La Caixa”.

Des de 1998 la nostra entitat desenvolupa el programa SPAD (Suport Psicosocial a l’Autonomia personal en les situacions de Discapacitat i dependència), amb la col·laboració de la “Fundació Bancària La Caixa”.

L’any 2022 vam ampliar el programa amb un projecte específic adreçat a les persones afectades de Covid persistent, fruit de la necessitat detectada durant el Suport telefònic per a persones i famílies afectades per la COVID, que va oferir la nostra entitat de forma voluntària als professionals de salut i serveis socials de l’àmbit públic de Barcelona.

L’atenció psicoterapèutica i les activitats grupals del programa Repercussions de la Covid i la Covid persistent: Suport psico social a pacients i famílies vulnerables ha tingut una molt bona acollida per part d’associacions de persones afectades i pels professionals que han col·laborat en la detecció i derivació d’usuaris i usuàries.

A la convocatòria 2023 donem continuïtat a l’SPAD, atenent especialment l’eix de la fibromiàlgia, dolor crònic i covid persistent.

La metodologia s’ha portat a terme basant-se amb l’atenció psicoterapèutica individual, els grups de dinamització, les activitats grupals de marxa nòrdica i activitats de sensibilització que realitzem en col·laboració amb el Servei de Rehabilitació de l’Hospital Sant Rafael.

A Cipais estem molt satisfets de poder donar espai i atenció psicològica a aquestes síndromes que constatem són difícils de transitar. Per un costat per la simptomatologia i impacte en la vida personal, familiar i laboral, i per l’altre les conseqüències que se’n deriven: la pèrdua d’autonomia personal, la incertesa del diagnòstic, la incomprensió i l’aïllament social.

En aquest sentit, hem constatat mitjançant entrevistes clíniques, mitjançant l’escala d’ansietat i depressió de Goldberg, una millora significativa de la qualitat de vida de les persones afectades i del seu entorn.

Agraïm a la Fundació Bancària “La Caixa”, l’oportunitat de participar i desenvolupar projectes que atenen les problemàtiques socials i necessitats actuals.

Iris Roch Ardanuy
Gerència Equip Clínic Cipais

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange