Publiquem la Memòria 2018 de l’entitat

Any rere any, treballem i ens esforcem per adaptar-nos a la demanda social i comunitària. Tenim molt present la nostra missió: connectar amb les necessitats de suport i tractament psicològic de la societat dels nostres dies.

Enguany hem atès a 510 persones en tractament individual i 103 en grup (Grup Manso, Grup de Gent Gran als Casals Sagrada Família, Fort Pienc i Sant Antoni, Grup a l’Eal, etc.) Hem mantingut els programes d’atenció en situacions d’adversitat, atenció a les famílies, atenció a les dones en situació de violència masclista, atenció a la gent gran i atenció en les situacions de discapacitat. Hem implementat un nou programa per a l’atenció de les persones amb malalties cròniques i emergents.

Hem comptat amb la participació de més de 200 persones a les activitats de sensibilització que hem realitzat: les Festes Majors de la Dreta i de l’Esquerra de l’Eixample en col·laboració amb les respectives Associacions de Veïns i Veïnes, el Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, xerrada per a famílies amb l’Associació de Veïns i Veïnes de Sagrada Família.

També hem donat continuïtat a les activitats del programa SPAD (Suport Psico Social a l’Autonomia per a persones en situació de Discapacitat); Ballem Swing al Baix Llobregat, els Tallers d’estiu a l’AVVEE, programa pel seguiment i manteniment del lloc de treball a l’Eal, grups de cuidadors al CAP Roger de Flor i Sagrada Família i l’inici de la col·laboració amb la Fundació Catalana de Paràlisi Cerebral.

Hem comptat amb la incorporació de nous programes com el SEAP en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat, que ha atès a 23 casos, i Cafè i Social Media, que ha comptat amb 10 formacions i gairebé 300 participants.

Per a nosaltres és molt important la tasca comunitària, per això hem seguit treballant amb professionals dels Centres d’Atenció Primària (CAP), la Xarxa Pública de Salut Mental (CSMA), Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) Centres de Serveis Socials, EAIA, de l’EAL, EAPs, Centres escolars, referents de casos, etc. Hem consolidat el programa de reunions clíniques als CAPs.

Alhora, hem ampliat la presència a les xarxes tècniques i comunitàries, al Consell de Salut, Consell de Dones, Taula de Salut Comunitària de la Nova Esquerra Eixample i Taula Radars. Hem participat a activitats puntuals com el Pla Estratègic Sanitari Dreta Barcelona i el Taller de propostes per evitar la solitud i aïllament de les persones grans.

Agraïm la col·laboració de les entitats cíviques i socials, equips professionals, també de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i de l’Obra Social La Caixa per donar suport als nostres programes.

Finalment, vam acabar l’any celebrant el 25è aniversari de la nostra entitat. Va ser un acte molt emotiu on hi van participar 138 persones.

Iris Roch
Comunicació Equip Clínic Cipais

PER A MÉS INFORMACIÓ, CONSULTA LA MEMÒRIA ANUAL 2018 DE CIPAIS

Tornar a l'inici
Secured By miniOrange